Praktijk -Down to Earth-

cranio sacraal werk & Gong baden

 

Ik ben Els van Dongen en mijn praktijk heet -Down to Earth-.

Graag vertel ik over wat ik doe en wie ik ben

 

Je kunt bij mij terecht voor een cranio sacraal behandeling en een klankbad met de gong. 

 

Cranio Sacraal werk

Het uitgangspunt van de cranio sacrale therapie is dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te herstellen. Net zoals je dat bv kunt ervaren wanneer je je gesneden hebt in je vinger en je huid zich herstelt. Dit natuurlijke proces van zelfgenezend vermogen kan verstoord zijn door een ongeluk of operatie, bij ziekte, stress en emotionele gebeurtenissen van bv verlies, verdriet, angst en boosheid. In deze situaties kan cranio sacraal therapie bevorderend werken voor het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Daarnaast is het heerlijk ontspannend. 

 

Rugklachten, bekkenscheefstand, hoofd- en knieklachten zijn een aantal van de fysieke klachten die je heel goed kan behandelen op een fijne  ontspannende manier.  Cranio is zacht en vloeibaar als water en tegelijkertijd zeer krachtig. Het geeft je ondersteuning met zachte technieken waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam weer op gang wordt geholpen. Je lichaam kan  gaan ontspannen en krijgt weer de ruimte die het nodig heeft.

 

Waar nodig gebruik ik mijn tools uit de shiatsu opleiding, pas ik diep spierwerk of triggerpoint behandeling toe. 

 

Gongbad

Sinds kort heb ik mijn lessen in Gong spelen afgerond en mag ik mezelf Gong master noemen. Ik geef sessies individueel of in kleine groepjes (dit naar keuze.) Ook is er de keuze om de cranio sacraal sessie af te sluiten met een Gong sessie van een half uur. 

 

Een Gongbad is een vorm van klanktherapie, waarbij de klanken van de Gong je lichaam en geest in balans brengen. Het wordt een bad genoemd omdat de klanken je aan alle kanten omspoelen. De geluiden hebben een rustgevend effect op je zenuwstelsel, lichaam en geest, waardoor je je diep ontspannen en gerevitaliseerd voelt. 

 

De geluiden van de gong beïnvloeden direct je brein en hebben een weldadig effect op het brein.  Mijn dochter met hersenletsel geeft als ervaringsdeskundige aan dat de symptomen van haar hersenletsel verminderen en ook hardnekkige pijnklachten nemen af.  Je brein komt tot rust en je hersengolven komen in een lagere frequentie, de zgn alpha of theta brein frequentie waardoor je veel dieper kunt ontspannen. Alpha golven zijn stress verlagend en Theta golven worden geassocieerd met diepe meditatie, hypnose en REM slaap, vandaar dat je levendige “dromen” kunt ervaren tijdens een Gongbad.

 

Met klank kom je dichter bij jezelf. 

. Het helpt je gedachten en zintuigen tot rust te brengen.

. Het verlaagt je stresshormonen.

. Het draagt bij tot een diepere en effectievere slaap.

. Het kan je helpen pijn te verlichten doordat je zo volkomen ontspannen bent.

Je bent heel welkom!

 

Ik doe mijn werk met veel liefde ‘om de hoek’ bij Sama Sangha aan de Keizersdijk 85 waar ik een heerlijke praktijkruimte heb. 

 

Je kan me bereiken op 0654 903652 of mail mij elsvandongen@me.com.

 

 Warme groet,

 

Els

 

Foto impressie van mijn praktijkruimte