Brenda Ploegman

Yoga voelt voor mij als thuiskomen. Ik ervaar het als een hele fijne vorm van bewegen, dat je op je eigen manier, binnen de grenzen van jouw mogelijkheden, kunt doen. Maar yoga is veel meer dan alleen een bewegingsvorm, het brengt je naar binnen, naar dat wat jouw lichaam, je emoties en je gedachten je vertellen. Het brengt je naar je hart, naar wie jij bent.

 

Naar mijn beleving beoefen je yoga niet alleen in de les op je matje, maar het kan altijd en overal beoefend worden. Het kan je leren om mindful aanwezig te zijn in het Nu, aandacht te hebben voor je ademhaling en fysieke sensaties gedurende de dag, zacht en mild te zijn voor jezelf én de ander en nog zoveel meer. 

 

Ik geef met veel plezier Hatha yoga. Maar ik volg ook Alignment- en Yin yoga lessen en deze combi heeft mij zowel meer kracht als souplesse gegeven, waardoor ik de asana’s (yogahoudingen) steeds beter kon gaan uitvoeren. Daarom vind ik het een prachtige driehoek, drie yogavormen binnen Sama die elkaar heel fijn aanvullen en complementeren. 

 

Hatha yoga is een onderdeel van Raja Yoga, welke opleiding ik gevolgd heb bij Samyama in Naarden. Daar ben ik onderwezen in het ‘achtvoudig pad van Patanjali’. Naast de asana’s zijn ook pranayama (ademhalingsoefeningen) en meditatie een belangrijk onderdeel van Raja yoga.

 

Mijn Hatha yogales is over het algemeen rustig en basic. Ik vind het ook fijn om aandacht te geven aan energetische oefeningen. Ik wil je graag helpen om naar binnen te keren in het onderzoek wat een houding met je doet en hoe je daar mee om kunt gaan. Ik wens dat yoga je brengt: ontspanning, rust, verstilling, (adem)ruimte, kracht, energie, helderheid, dat alles er mag zijn, verzachting, compassie, inzicht en alignment. 

 

 

Naast yoga docent ben ik ook holistisch coach en energy healer. Daarnaast organiseer ik een maandelijkse vrouwencirkel op vrijdagavond rond volle maan (meer informatie is te vinden in de Sama agenda). Voel je welkom om contact met mij op te nemen voor coaching/healing of wanneer je aan wilt sluiten bij de vrouwencirkel. 

 

Ervaring en opleidingen Brenda:

    • Raja Yoga bij Samyama te Naarden (basisjaar en 3-jarige docentenopleiding)

    • Esoteric Healing, eveneens bij Samyama te Naarden (2-jarige opleiding)

    • Holistische Coaching & Counseling bij NOGG te Huizen (2-jarige opleiding)

    • Reiki I

"In liefde voor het pad van Yoga"

Ik ont-moet je heel graag in één van mijn lessen.

 

Liefs,

Brenda