Wendy van Leeuwen

Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en heb daar de eerste helft van mijn leven gewoond. Dat voelt voor mij ook echt als de eerste helft.

In deze helft heb ik kantoorwerk gedaan in de scheepvaartsector en samengewoond met mijn eerste partner.

De kentering kwam door het verbreken van mijn relatie, ontslag te nemen bij mijn werkgever, een opleiding tot sociale pedagogische hulpverlener te gaan volgen en mijn eigen huis te gaan bewonen. Eigenlijk zowel letterlijk als figuurlijk besef ik me nu. 

 

In de 2de helft van mijn leven ben ik mijn huidige partner tegengekomen en vertrokken we, met onze oudste zoon van 1 jaar, richting de Hoeksche Waard.

 

Mijn spirituele weg ben ik gaan bewandelen toen ik vanuit Rotterdam in de Hoeksche Waard kwam wonen. Ik was daarvoor al geïnteresseerd, maar in de yogalessen van de Yogabloem in Mijnsheerenland (nu Sama Centrum) ben ik dichter bij mijzelf gekomen en heb ik mijn eigen pad kunnen zien. Yoga doet enorm veel voor mij! De adem verbindt mijn spirit met mijn fysieke lichaam en dat is zo mooi te voelen. 

 

Vanuit de behoefte om nog meer te aarden en in mijn lichaam te komen, ben ik me daadwerkelijk gaan verbinden met de aarde en ben ik een vakopleiding Kruidengeneeskunde gaan volgen bij Het Kruidenrijk in Haaren. Verzadigd en verrijkt met kennis heb ik deze 4-jarige opleiding met veel passie gevolgd en afgerond. Zo mooi wat de natuur te bieden heeft om je in balans te brengen en te houden. Zowel fysiek als geestelijk. Veel van wat er groeit op aarde kun je inzetten voor je eigen gezondheid. Zowel preventief als voor genezing. Mijn passie voor de kruiden is door gaan groeien en nu geef ik kruidenwandelingen en workshops om deze prachtige oude vergeten kennis verder te verspreiden.

 

Om me nog meer onder te dompelen in de yoga ben ik ook de docenten opleiding gaan doen bij de Do-In School van Claudia Heijdel. Het eerste jaar daar afgerond en het tweede jaar bij haar collega Lilian Kluivers van de Do-In Academie gedaan. Do-In Yoga heeft als achtergrond de Chinese geneeskunst. Met deze vorm van geneeskunst was ik in aanraking gekomen bij mijn opleiding in de Kruidengeneeskunde. Mijn docente Carstien Nijeboer (acupuncturist) kon zo enthousiast vertellen over deze oosterse holistische geneeswijze dat mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter werd. Een yogavorm op deze geneeskunst gebaseerd…dat kwam mooi samen.

 

Dat maakt nu dat ik me én met yoga én met kruidengeneeskunde bezighoud. Mijn Do-In Yoga lessen geef ik in Strijen, de kruidenwandelingen in natuurgebieden in en om de Hoeksche Waard en de kruidenworkshops bij het mooie en liefdevolle Sama centrum. 

 

Hiernaast werk ik ook nog parttime bij een woonvoorziening voor mensen met een beperking en voer ik de boekhouding voor mijn eigen bedrijf en het bedrijf van mijn man.

 

Een lekker bezig en gelukkig bijtje dus. Samen met mijn man, kinderen, hond en alle andere lieve familie en vrienden om mij heen leef ik een fijn leven.

 

Mijn missie in dit leven is het verspreiden van vreugde, een lach, liefde, de kennis van geneeskrachtige kruiden en de ervaring van een ontspannen lichaam en mind. Dit probeer ik zo onbevooroordeeld mogelijk te doen. Wees wie je wilt zijn!

 

Liefs, Wendy.

 

 

Wil je meer informatie over de andere activiteiten die Wendy doet? Klik dan op de link hieronder ♡