Saskia van Leeuwen

Ik ben Saskia van Leeuwen

Voor het eerst kwam ik in aanraking met klankschalen op een spiritueel festival. Ik was meteen onder de indruk van alle verschillende klanken en wat het met mij deed. Het wordt ook wel een klankreis genoemd en ik heb het ook als een ‘reis’ ervaren die eerste keer. Het leek alsof ik in een droom terecht kwam terwijl ik niet sliep. Ik vloog over allerlei landschappen. Ik vloog echt. Fantastisch! De heerlijke ontspanning die ik erna voelde was intens en werkte nog een poosje door.  

Ik kreeg inspiratie om zelf iets met klankschalen te gaan doen en ben een opleiding gaan doen om te leren werken met deze instrumenten in Delft.

 

Ik ben 14 jaar zeer intensief met keramiek bezig geweest. Heel veel beelden gemaakt met passie, verkocht op kunstmarkten en galeries. Die passie verdween helaas. Het was afscheid nemen  van een stukje van mezelf waar ik zoveel plezier aan had mogen beleven.  Tegelijkertijd ontstond er ruimte voor iets anders. 

Naast schilderen ontdekte ik dus de klankschalen en is dat een nieuwe passie geworden.  Op mijn zolder geef ik 1 op 1 klankschaalmassage.  Het is fijn om te zien dat de ander helemaal tot een diepe ontspanning kan komen. Naast schalen gebruik ik nog wat andere instrumenten;  rainstick, oceandrum, vogelinstrumentje en koshi.

 

Samen met Bloem geef ik de workshop Psoas & Klank.