Laura & Bloem

foto uit de oude doos ;)
foto uit de oude doos ;)

 

In 2011 heeft yoga ons letterlijk en figuurlijk in contact gebracht. Vanaf dat moment was het niet alleen een gezamenlijke passie, maar voelen we ook een zielsverwantschap en een gezamenlijk pad, waarin de schoonheid van onvoorwaardelijke liefde duidelijk voelbaar is. We voelen elkaar aan, accepteren elkaar zoals we zijn op een manier die voor ons heel 'SAMA' voelt; gelijkwaardig, samen, oordeelloos, neutraal.

 

Zo zien wij onze samenwerking ook. 

 

Dus mocht je een coaching willen, voel wie bij je past en kies diegene om je te behandelen. Niet vanuit verplichting naar Laura of naar Bloem toe, maar vanuit een oordeelloze plek om te kiezen wie of wat op dat moment het beste bij jouw pad/ontwikkeling past.

Bloem Lea Bloemendaal

Bloem beoefent inmiddels alweer meer dan 17 jaar yoga en meditatie en hoe langer ze het doet, hoe mooier ze het vindt.

 

Yoga is voor haar niet alleen de houdingen, maar het hele achtvoudige pad van yoga, beschreven in de Yoga Sutra’s van Patanjali. Maar ook de Critical Alignment Methode inspireert haar enorm en inmiddels doet de Yin Yoga hetzelfde.

 

Yoga is voor haar een leefwijze.

 

Yoga brengt haar dichter bij haar gevoel, dichter bij zichZelf, dichter bij de stilte in deze hectische wereld om ons heen. Het verbindt haar daarentegen ook met de wereld, de mensen om haar heen en met de Liefde, in haar en overal om haar heen. Yoga en meditatie zorgen ervoor dat ze de positiviteit beter kan zien dan de negativiteit, maar het sluit haar ogen niet. Het leert haar dat het nergens zo donker kan zijn dat het licht er niet overwinnen kan.

 

Yoga staat haar voor het bewegen naar innerlijke groei. Dat heeft het in ieder geval voor haar gedaan en doet dat nog steeds.

 

Het onderzoek naar wie je werkelijk bent, los van de persoonlijkheid, in alle oprechtheid kijken naar jezelf, los van oordelen, is haar passie en missie in haar leven.

Het leren Zijn, vanuit Liefde, het ont-dekken van wat je al bent.

 

Welkom bij jeZelf!

Laura van Ek

Na een hectische commerciële carrière, besloot zij haar hart te volgen en zich te gaan verdiepen in het pad van yoga.  

 

Ze volgde de docentenopleiding Raja Yoga bij Samyama in Naarden, gebaseerd op de klassieke filosofie van Patanjali.

 

Daarnaast werd zij enorm gegrepen door de Critical Alignment Yoga methode van Gert van Leeuwen, die ze nu nog steeds met enthousiasme uitdraagt in haar lessen.

 

En inmiddels is ook Yin Yoga onderdeel van haar leven en haar lessen. De verschillende yogavormen spreken elkaar niet tegen, maar kunnen op prachtige wijze complementair zijn aan elkaar. Soms heb je behoefte aan fysieke inspanning en beweging en soms wil je alleen maar de stilte in.

 

 Haar passie om les te geven komt voort uit het inzicht dat yoga ons via een natuurlijke weg vrede wil geven, in onszelf en niet daarbuiten. Daar is bewustwording voor nodig, maar ook moed en vertrouwen in je Zelf.

 

Een mooie reis met als doel het (her)vinden van je kracht en balans. Het helpt enorm als we elkaar daarin blijven inspireren en onze ervaringen delen.