Yin Yoga

YIN IS ZIJN IN HET MOMENT, WAARIN ALLES MAG ZIJN ZOALS HET IS EN DAN

KAN HET STIL WORDEN . . .

 

Yin Yoga richt zich op het inwerken op het bindweefsel.

 

Het is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Eén van de mooiste effecten van Yin Yoga is de innerlijke stilte die het kan brengen.

 

De houdingen worden op een passieve, maar wel intense manier beoefend, omdat de houdingen lang aangehouden worden, meestal tussen de 3 - 8 minuten.

Hiermee wordt met name het bindweefsel gerekt en gestimuleerd. De gewrichten worden zo beweeglijker en actiever in het hele lichaam, maar in het bijzonder in het gebied van de knieën, enkels, heupen, heiligbeen, bekken en de hele rug. Maar ook in de schouders, handen en ellebogen is Yin Yoga heel goed inzetbaar.

 

Yin Yoga is een aanraking in de vele facetten van ons zijn, fysiek, emotioneel en mentaal. Waardoor je je flexibeler, rustiger, sterker en meer verbonden gaat voelen.

 

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat meridianen bestaan. Het zijn een soort 'waterwegen' en ze bevinden zich in het bindweefsel en zijn dragers van informatie.

Ze zorgen voor informatie overdracht tussen het lichaam en de energiecentra van het lichaam, ook wel de chakra's genoemd. Daarmee zijn ze tevens de verbinding tussen lichaam en geest.

 

Het rekken van het bindweefsel zorgt ervoor dat je op een open, positieve manier werkt aan je (subtiele) lichaam en daarmee aan het verhogen van je weerstand en trillingsniveau. Hierdoor kan Yin Yoga je helpen bij herstel van fysieke of mentale problemen.

 

Je kunt Yin Yoga beoefenen om balans te vinden naast elke actieve vorm van beweging, zoals bv.: fitness, sport of een dynamische vorm van yoga. Je kunt het ook beoefenen als balans naast een langdurige eenzijdige fysieke belasting.

 

Yin Yoga heeft alles te maken met positieve, oordeelloze, warme aandacht voor jezelf, mindful zijn. Het zijn in het moment, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel. Dat betekent ook dat je jezelf en

discomfort tegen kunt gaan komen in de houdingen. Dit zien wij als een kado, omdat je de kans krijgt om hierin ruimte te gaan maken op een manier die alles helemaal laat zijn zoals het is, zonder dwang, zonder te moeten veranderen. Alleen aanwezig zijn, in alle rust aanwezig zijn... , voelend...

 

♡