Esther Thielen

Mijn naam is Esther Thielen, sinds 2002 woonachtig in Mijnsheerenland en geboren in Brabant, waar ik opgroeide op de kwekerij/tuincentrum van mijn ouders. Zo was ik altijd buiten en ben dan ook opgevoed, opgeleid en werkzaam in de (glas) tuinbouw als consultant.

Na wat pittige jaren met veel stress kwam ik erachter dat er meer is dan dag in dag uit werken. Toen ontdekte ik yoga... 

 

“Dat is te zweverig” voor mij, was altijd mijn gedachte. Tot ik in 2014 via de lessen bij Sama, kennisgemaakte met de Critical Alignment Yoga (CAY) lessen van Gert van Leeuwen, de ontdekker en ontwikkelaar van deze methode in Amsterdam. Ik was meteen fan en wist ik dat ik de opleiding ging doen. Vanwege een blessure, heb ik eerst een basisjaar Raja yoga bij Samyama in Naarden gevolgd, daar heb ik veel algemene zaken van yoga mogen ontdekken.

 

In 2021 rondde ik de 3,5 jarige docentenopleiding Critical Alignment Yoga af en daarna de Critical Alignment Therapie. Ik vind het heerlijk om mensen mee te nemen in het onderzoek naar de plekken in het lichaam waar spanning zit en zo te kijken of die spanning kan worden opgelost.

Ik zie mezelf dan ook niet als docent maar als gelijke aan de deelnemers, waarin we samen dit onderzoek aangaan. Iedereen doet het tenslotte allemaal zelf.  

 

Naast yoga heb ik interesse voor de natuur. Ik vind het fascinerend om te zien hoe alles in de natuur continu in beweging is en de balans telkens weer zoekt.

Ik geniet van prachtige zonopkomsten en zonsondergangen alsmede van de regenboog, maan of wolkenluchten. Voor nu zie ik dat de aarde (natuur) wel zonder ons kan, maar wij niet zonder onze Moeder Aarde kunnen en dat we dus goed voor haar en voor onszelf moeten zorgen.  

Ondertussen ben ik erachter gekomen dat ik eigenlijk nog niet zo veel begrijp van het leven, wel dat het onderzoek naar zelfrealisatie in gang is gezet en dat dit een levenslang proces is.