Aquarius tijdperk

(Her-)ken je dat..?


Je hoort een term of een verhaal wat de eerste keer volledig aan je voorbij gaat (denk je…) Vervolgens komt dezelfde term nog een keer voorbij, een dag later, een week later, een jaar later…… of nog veel later. En je denkt, ‘hé dat heb ik eerder gehoord’.

Dat is interessant. Want op dat moment is het geen term of verhaal meer, maar een signaal. Iets wat zich opnieuw ‘bewust’ maakt in jouw geest.  Niet voor niets waarschijnlijk. Iets wat je tot je mag nemen, wat (h) erkent mag worden in jou.

 

Dit gebeurde mij met de term Aquarius. Ik had me nog nooit echt verdiept in astrologie. En zelfs nu terwijl ik dit schrijf, besef ik ineens dat ik een paar jaar geleden het boek “Zielsgerichte Astrologie” heb gekocht van Alan Oken. Ik heb er in gebladerd, maar gelezen heb ik niet.

Maar goed, dat even ter zijde.

 

Vooruitziende blik?


Misschien ken jij ook wel het nummer the Age of Aquarius van The 5th Dimension. Hieronder een stukje tekst uit dit nummer:

 

When the moon is in the Seventh House

And Jupiter aligns wit Mars

Then peace will guide the planets

And love will steer the stars

This is the dawning of the Age of Aquarius

Age of Aquarius 

Aquarius

Aquarius

 

Harmony and understanding

Sympathy and trust abounding

No more falsehoods or derisions

Golding living dreams of visions

Mystic crystal revelation

And the mind’s true liberation

Aquarius

Aquarius

 

LET THE SUNSHINE IN, LET THE SUNSHINE IN, THE SUNSHINE IN……..

 

(Je kunt het nummer horen en bekijken met de tekst op You Tube ;)

 

Nieuw tijdperk


Dit nummer gaat over het aanbreken van een nieuw tijdperk, namelijk het Aquarius (ofwel Waterman) tijdperk.

Dit is een begrip uit de astrologie..

Veel astrologen zijn het niet over eens wanneer dit precies gebeurd, maar als je de tekst van het liedje mag geloven, dan zou het zo maar eens kunnen betekenen dat we onlangs van het Vissen-tijdperk in het Waterman-tijdperk zijn beland.

Op 20 maart 2020 om 13.20 uur stond de maan in het 7e huis en stonden Mars en Jupiter in lijn, terwijl Saturnus zijn overstap maakte naar het teken Waterman.

 

Beetje technisch...

Voor wie geïnteresseerd is, volgt hier een beetje een technisch verhaal:

Aquarius is één van de 12 grote tijdperken, die telkens beginnen wanneer het lentepunt een ander sterrenbeeld van de dierenriem binnengaat. Deze cyclus wordt veroorzaakt door de beweging van onze aardas.

De aardas maakt in ongeveer 26.000 jaar een cirkel, waarbij het lentepunt elke 2160 jaar door één van de dierenriemtekens gaat. 

 

De energie op aarde verandert...


Ik weet niet precies waarom, maar ik ben toch eens gaan googlen. Om te kijken wat die tijdperken nu eigenlijk inhouden. Het blijkt dat bij het aanbreken van nieuwe tijdperken de energie op aarde mee verandert.

Dit gaat overigens niet van de één op de andere dag, de energie van een tijdperk wordt langzaam minder en de energie van het daaropvolgende tijdperk steeds sterker. Totdat de energie van het opvolgende tijdperk zo sterk is dat er gesproken wordt van een doorbraak, wat als de officiële overgang wordt gezien. 

 

Mijn aandacht werd vooral getrokken naar de energieën die bij dit bepaalde tijdperk horen. Ook daar is veel over te vinden en wat me vooral raakte was de herkenbaarheid.

Het Vissen-tijdperk heeft ons veel gebracht en was een noodzakelijke stap in onze ontwikkeling.

Er is veel welvaart gekomen waarbij het proces van individualisering essentieel is geweest. Weliswaar met alle gevolgen van dien. Afgescheidenheid, macht, eigen belang, geld, oorlog en hebzucht.

Allemaal dingen die ons niet zo positief in de oren klinken, maar wel noodzakelijk waren om überhaupt door te kunnen groeien naar en klaar te zijn voor de energie in het Aquarius tijdperk. 

 

Nu zal er een verschuiving gaan plaatsvinden, van rationeel naar emotioneel, van dualiteit naar eenheid, van individualisme naar collectiviteit, want het Aquarius tijdperk daarentegen staat in het teken van  liefde, eenheid, waarheid, bewustzijn en spiritualiteit. Net als wordt beschreven in het 2e vers van The Age Of Aquarius. Wat een vooruitziende blik had de schrijver! 

 

Synthese, alles komt bij elkaar en wordt duidelijk. Doordat we gaan ontdekken wat bewustzijn is, komen we achter de grote wetten van het leven, zoals de wet van karma en de wet van reïncarnatie. We gaan werkelijk beseffen dat alles energie is en dat we allen bewustzijn zijn. Dat de mens veel meer is dan alleen een lichaam en dat we behoren tot één kosmische familie.

We worden gevoeliger en gaan vanuit ons hart leven, we krijgen steeds meer behoefte aan zelfontplooiing in plaats van het genereren van materiële welvaart. 

 

Wát een feest!


Ik vind het zo ontzettend hoopgevend, maar vooral herkenbaar. Voor mijn gevoel is dat precies waar wij op dit moment midden in zitten. Ik wist het allang, maar kreeg nu mijn bevestiging, mijn signaal vanuit de kosmos.

Kijk maar eens om je heen ! 

 

Er komen steeds meer yogascholen en andere vormen van bewustzijnsontwikkeling. Er is steeds meer aandacht voor een holistische kijk op gezondheid.

We worden ons steeds bewuster van gezonde voeding. De drang naar vet, suiker, alcohol en vlees wordt steeds minder en in plaats daarvan gaan we meer groente, fruiten, zaden en noten eten. Allemaal vormen van licht verteerbaar voedsel, waardoor we ons ook lichter gaan voelen en meer in verbinding kunnen komen met onze gevoelswereld. 

 

Steeds meer mensen zijn zich aan het verenigen en zijn bezig op allerlei gebieden bezig te zorgen voor een betere wereld. Voor mij voelt het als ontwaken. De sluiers mogen af, niets hoeft meer bedekt te worden. Wat ik tegelijkertijd besef is dat het niet altijd makkelijk en pijnloos zal zijn, want velen van ons zitten nog stevig vast in hardnekkige patronen. 

 

Is het toeval dat het uitbreken van het Corona virus juist nu plaatsvindt?

Ik heb geen idee, ik weet alleen dat toeval niet bestaat. Ik weet alleen dat deze periode ook een tijd is waarin we de kans krijgen om even naar binnen te gaan. Letterlijk en figuurlijk. Om stil te worden, zodat we contact kunnen maken met onze kern. Zodat we ons bewust mogen worden van datgene wat we werkelijk  zijn en wat werkelijk belangrijk is. Waardoor we ons bewust worden van die dingen die in onze wereld anders mogen, te beginnen uiteraard bij jeZelf !

Ik wens jullie een heel mooi, gezond en liefdevol Waterman tijdperk toe.

LET THE SUN SHINE IN ! 

 

Lieve groet,

Laura

deel deze blog op facebook